Cine va conduce Sectorul 1

06-04-2016

Fostul ministru, jurnalista, deputatul sau franțuzoaica?

Lupta pentru Primăria Sectorului 1 este în plină desfășurare, iar profilurile candidaÈ›ilor sunt cu adevărat spectaculoase. Bătălia se duce între un fost ministru, un reputat jurnalist, un deputat, un preÈ™edinte de partid È™i, ultima înscrisă pe listă, o franÈ›uzoaică cu un trecut nobil, un soÈ› român È™i o pasiune pentru România. Cu toÈ›ii promit un viitor incomparabil mai bun pentru Sectorul 1. Rămâne de văzut pe cine va paria electoratul sectorului.
 Luptele pentru pentru fotoliile de primar au început, iar Sectorul 1 al Capitalei are deja o listă lungă de candidaÈ›i. Liberalii l-au nominalizat pe fostul ministru al Transporturilor È™i secretar de stat la FinanÈ›e, Alexandru Nazare. Născut în 1980, trecutul politic al acestuia a fost unul extensiv, începând cu anul 2005, ocupând în trecut posturi precum cel de consilier al ministrului integrării europene sau membru al Parlamentului European. S-a ocupat de proiectele cu finanÈ›are europeană, de aviaÈ›ia civilăși de CFR, printre multe altora. AÈ™adar, un om care pare potrivit oriunde, greu de concurat la capitolul realizări profesionale.
 Cu toate acestea, deputatul Dan Tudorache, pariul social-democraÈ›ilor pentru Sectorul 1, se bucură  de o mai mare notorietate printre alegători. Momentan, el este clasat primul în sondaje È™i promite că va conduce sectorul din teren, fiind mereu alături de locuitorii sectorului. În istoricul profesional, Dan Tudorache este cunoscut ca vice-lider al PSD, secretar al comisiei de politică externă È™i preÈ™edinte PSD sector 1. El a mai candidat o dată pentru primăria de sector în anul 2008, când s-a clasat pe locul 3. În 2012, colegul său de partid, controversatul Andrei Chiliman, a fost preferat de partid pentru funcÈ›ia de primar.
 Uniunea SalvaÈ›i BucureÈ™tiul a lansat-o pe Clotilde Armand în lupta pentru primăria sectorului 1. Născută în FranÈ›a, dar devenită cetățean român anul trecut, Clotilde Armand locuieÈ™te în sectorul 1 din BucureÈ™ti, împreună cu soÈ›ul ei, matematicianul Sergiu Moroianu cercetător la Academia Română, È™i copiii lor. Clotilde Armand provine dintr-o familie elitistă, formată din reputaÈ›i medici È™i scriitori francezi, iar ea s-a specializat în managementul mediului privat. Este specializată în a readuce pe linia de plutire companii mari care se aflau în pragul colapsului È™i vrea să facă acelaÈ™i lucru È™i cu Sectorul 1, pentru care este dispusă să renunÈ›e la funcÈ›iile generos remunerate din mediul business.
 Din partea PMP va candida Eugen Tomac, născut în 1981, în Ucraina. El a venit în România la 17 ani, printr-un program de burse oferit de Guvernul României, care a devenit È™i È›ara lui adoptivă. Eugen Tomac este politician, istoric È™i jurnalist, membru al Consiliului Mondial Român. Începând cu anul 2005, Tomac a lucrat în cadrul AdministraÈ›iei PrezidenÈ›iale pe probleme legate de românii de pretutindeni, apoi a ocupat funcÈ›ia de secretar de stat la Ministerul Externelor, pe aceleaÈ™i problematici. Mai târziu, Eugen Tomac a fost numit în funcÈ›ia de consilier de stat la Departamentul RelaÈ›ii InternaÈ›ionale È™i Politici Europene, din cadrul AdministraÈ›iei PrezidenÈ›iale.
 În trecut, jurnalist cu notorietate,în prezent – purtător de cuvânt ALDE, Laura Chiriac este de asemenea pe lista de candidaÈ›i a Primăriei Sectorului 1. Laura Chiriac a fost consilier de stat cu atribuÈ›ii în politici sociale, în guvernul Ponta.  Laura Chiriac a fost consilier de stat cu atribuÈ›ii în politici sociale, în guvernul Ponta. Anterior, Laura Chiriac a colaborat cu Realitatea TV È™i România TV, pentru a renunÈ›a la meseria de jurnalist în anul 2014, în favoarea intrării în politică.  Ea a demisionat însă È™i din Executiv, odată cu instaurarea guvernului CioloÈ™.